Vanaf 7 juni is het buurtcentrum weer geopend. Alle activiteiten die in aangepaste vorm kunnen voldoen aan de huidige RIVM-richtlijnen gaan dan weer starten. Via deze pagina proberen wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken.

Om de 1,5 meter richtlijn te kunnen waarborgen vragen wij iedereen zich aan te melden voor deelname aan een activiteit. Bij binnenkomst worden er een aantal vragen gesteld betreft uw gezondheid en het opmeten van uw temperatuur kan tot de mogelijkheden behoren. In de volgende gevallen kunt u niet deelnemen aan een activiteit:

  • U of een van uw huisgenoten heeft klachten zoals verkoudheid, niezen of koorts.
  • U of een van uw huisgenoten is herstellende van corona.
  • U bent niet gezond en/of voelt zich niet gezond.

Om de zaal zo opgeruimd en schoon mogelijk te houden is het gebruik van de garderobe verplicht. Nadat u uw jas heeft opgehangen vragen wij u uw handen te desinfecteren bij de desinfectiezuil bij de ingang naar de grote zaal.

De bar en keuken mogen inmiddels weer open. Het is dus niet meer toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Let er op dat er na 22 uur geen alcoholische dranken meer genuttigd mag worden.

Uiterlijk 22:00 uur sluit het buurtcentrum.

Per 1 december 2020 geld er ook in het buurtcentrum een mondkapjes plicht zoals beschreven op de site van de Rijksoverheid. Alleen als je zit op een vaste zitplaats of tijdens het beoefenen van een sport, dans, of zang mag het mondkapje in het buurtcentrum af. Als je geen mondkapje kan dragen wegens een medische beperking dan vragen wij hiervoor een verklaring van mee te nemen.

Naast de algemene maatregelen die hierboven benoemt zijn leest u hieronder welke specifieke maatregelen per activiteit genomen zijn.

Bingo: Tafels en stoelen worden op veilige afstand van elkaar neer gezet. Omdat er een beperkt aantal personen toegelaten mogen worden in het gebouw wordt de bingo over twee avonden verdeeld. Zie voor de data de agenda. Wilt u mee doen met de bingo dan kunt u zich aanmelden door een bericht te sturen met uw naam en welke datum u wilt deelnemen naar Peter 06-50590598. U ontvangt van Peter een bevestiging of u deel kunt nemen.

Klaverjassen en Jokeren: Klaverjassen en jokeren gaat 1 september weer van start.

Darten: De helft van de banen zijn open om zo voldoende afstand van elkaar te bewaren. Aanmelden bij Sjaak 0624661165 of Glenn glenn krosse@ziggo.nl

Scrapbook: Om deel te nemen aan Scrapbook vragen wij u zich aan te melden door een mail te sturen naar Mardette: mardettekrosse@ziggo.nl. Vermeld hierbij uw naam en op welke datum u wilt deelnemen. U ontvangt een bevestiging of u deel kunt nemen.

Ouderenbingo: Aanmelden voor de ouderen bingo kan door te bellen of een bericht te sturen naar Peter telefoonnummer 0650590598.

Sjoelen: De sjoelbakken worden op een veilige afstand van elkaar geplaatst en er wordt bezorgt voor extra pompjes met desinfectiemiddel. Wilt u deelnemen aan sjoelen dan vragen wij u zich aan te melden bij Diny.

Handwerken: De tafels worden 1,5 meter van elkaar geplaatst. Mocht er hulp nodig zijn waarbij 1,5 meter afstand niet mogelijk is dan wordt er een mondkapje gedragen. Voor deelname dient u zich aan te melden door een bericht te sturen met uw naam en datum van deelname naar Ada 06-22486313. U ontvangt een bevestiging of uw deelname akkoord is.

Line Dance: De zaal wordt verdeelt in vakken zodat elke deelnemer in zijn eigen vak kan dansen op 1.5 meter afstand van andere deelnemers. Aanmelden kunt u doen door een bericht te sturen met uw naam en de datum waarop u wilt deelnemen naar Ria 06-41910320. U ontvangt een bevestiging of u op de betreffende datum kunt deelenemen.

Salsafeestje: Tickets kunnen gekocht worden via latinworld.nl. Tijdens het dansen hoeft er geen afstand gehouden te worden. Als u niet danst dan moet er plaats genomen worden op een stoel op 1,5 meter afstand van anderen personen.

Zie de link hieronder naar een korte instructie film met welke maatregelen u kunt verwachten als u een bezoek brengt aan buurtcentrum O&O.